Wat is Merlo?

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 17:09

Merlo is een familiebedrijf dat industriële machines ontwerpt, produceert en verkoopt onder de namen "Merlo" en "TreEmme".

Foto van machines van het platte land.

Merlo toen

Merlo SPA is in 1964 opgericht door Amilcare Merlo, in Cervasca, Italië, om mobiele bouwmachines te produceren.

De eerste Merlo verreiker werd gelanceerd in 1981, als onderdeel van de SM-serie. Na de lancering van deze verreiker volgde er nog veel innovaties, waaronder "primeurs in de industrie" voor verreikers met een zij-motor, roterende verreikers, de eerste echte landbouw tractor/verreiker (Multifarmer), en de eerste unit met een capaciteit van 12.020 Kg. Grote prestatieverbeteringen in een compact ontwerp, veiligheid, zicht, manoeuvreerbaarheid en hydrostatische aandrijvingen die ongeëvenaard comfort, efficiëntie en vooral veiligheid bieden, volgden zich al snel op.

Fabrieks sfeerafbeelding, Merlo

Merlo nu

Merlo's hoofdlocatie is nog steeds in Cervasca, Italië, neemt zo'n 300.000 m2 in beslag, waarvan 220.000 m2 bebouwt is en huist 1200 medewerkers.

Merlo streeft ernaar om zoveel mogelijk in huis te produceren (92%) met behulp van geautomatiseerde processen. Merlo gebruikt momenteel 38 robots, 16 bewerkingscentra, 11 geautomatiseerde staalsnijlijnen en 3 hightech poedercoatinglijnen.

Mensen staan centraal bij de Merlo. De Merlo Groep streeft ernaar om het milieu te respecteren en het werk van de medewerkers functioneler, veiliger en comfortabeler te maken.

De missie van Merlo is om de specialist van bedieningsmachines te zijn, een breed scala aan producten op de markt te brengen en wereldwijd aanwezig te zijn.

Wat de Merlo groep onderscheidt van andere fabrikanten is de nabijheid bij de klant, dankzij een solide distributienetwerk, het zoeken naar innovatieve oplossingen die winstgevende en duurzame activiteiten mogelijk maken het grootste respect voor veiligheid en milieu.

Merlo Verreiker